A gránátalma 10 jótékony hatása, amiről még biztos nem hallottál - Fogyassz többet te is!
A gránátalma rengeteg antioxidánst tartalmaz. Az USA-beli Mezőgazdasági Minisztérium úgynevezett ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) nevű skálája szerint igen magas mennyiségben tartalmaz. Ez a skála azt méri, hogy milyen jó a szabadgyökök felszívódása. A gránátalma lé 2890 pontot kapott.
A Renal Failure című magazin publikálta, miszerint a gránátalma kivonat megakadályozza vesekárosodást és védi a veséket a káros anyagoktól.
Egy tanulmány szerint, amit a Toxikológiai és Ipari Egészségügy című magazinban publikáltak, a gránátalma kivonat nem csak védi a májat, de segíti az esetleges károsodás utáni regenerációt.
A gránátalma jelentős mértékű immunerősítő C-vitaminnal rendelkezik, amely a mellette megtalálható bioflavonoidok hatására jobban felszívódik, mint a kapszulás C-vitamin.
A gránátalma lében található polifenolok, amelyek csökkenteni tudnak olyan biokémiai anyagokat, amelyek összefüggésbe hozhatók az allergiás reakciókkal. A következő oldalon folytatom!
Egy folyóiratban jelent meg az a cikk, amely szerint a gránátalma nagyban elősegíti a szervezetet, hogy szintetizálja a koleszterint és elpusztítja keringési rendszerben lévő szabad gyököket.
A kaliforniai egyetem kutatása szerint, ami az Atherosclerosis nevű folyóiratban jelent meg, miszerint gránátalma lé hatására a rákos sejtek elpusztultak a prosztatában.
Szintén a kaliforniai egyetem kutatói tanulmányozták a gránátalma tápanyag tartalmát és azok hatásait. Többek között luteolint, ellágsavat, punicic savat tartalmaz, ami a mellrák elleni küzdelemben segít. A kutatásaik eredményét a Breast cancer and Treatment nevű folyóiratban publikálták. Megállapították, hogy a gránátalma leve a jövőben hatásos módszer lehet a mellrák kialakulásának megelőzésében.
A gránátalma fogyasztásával mindkét fő típusú -bazális sejtes karcinóma, és a laphámrák- sejtjeiben csökkenés következett be, állítja a British Journal of Dermatology nevű folyóirat.
Az antioxidánsok és a gránátalmában jelenlévő fitonutriensek kölcsönhatásba lépnek a szervezet genetikai védelméért felelős anyagaival.
Korábbi kutatások szerint a gránátalma kivonat segít megelőzni a vérnyomás emelkedését zsíros ételek fogyasztása esetén.
Segít szabályozni a vércukorszintet, javítja a szervezet érzékenységét az inzulinra, gyulladáscsökkentő, és még számos olyan tényezőre jótékony hatással van, amik részt vesznek a metabolikus szindróma kialakulásában. Gyakran játszik szerepet az elhízás a cukorbetegség kialakulásában, mondhatjuk az előfutára is egyben. A gránátalma viszont segíti a fogyást.
A gránátalma kivonat növelte a gram-negatív baktériumok elleni gyógyszer hatását. A gram-negatív baktériumok egyik ismert oka a gyógyszer-rezisztenciának.