Méhes Kati féle vödrös savanyúság
10 literes műanyag vödörhöz
3 liter fölforralt lehűtött víz
1 kg cukor
3 evőkanál só
1 liter 10 %-os ecet
1 evőkanál borkén
1 teáskanál nátrium-benzoát
néhány babérlevél
1 evőkanál egész bors
1 teáskanál koriander
1 teáskanál mustármag
A vödröt kiforrázzuk, beleöntjük a lehűtött forralt vizet, beletesszük a fűszereket, és sorban ahogy érnek, a savanyúságnak valót.
karfiol rózsáira szedve, uborka, zöldparadicsom, kisdinnye, patisszon, paprika, cseresznyepaprika, stb....
Tanácsos porcelántányérral vagy faspatulával lenyomatni a zöldségeket hogy ne ússzanak a lé tetején.
2-3 hét múlva már fogyaszthatunk belőle.
Bármikor kivehetünk belőle, és hozzátehetünk, nem romlik meg.
Csodálatosan finom, szép színű, és ropogós.