Vese

Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

Galagonya virágos hajtásvég:

1. Támogatja a szívműködést, elősegíti a szív oxigénnel való ellátását, hozzájárul a perifériás érrendszer egészséges működéséhez.

2. Hozzájárul a normál vérnyomás fenntartásához.

3. Támogatja a nyugodt közérzetet, elősegíti a kiegyensúlyozott, pihentető alvást.

Fokhagyma:
-Vérlemezke aggregáció csökkentése
Számos kutatásban igazolódott már, hogy a fokhagyma fogyasztása csökkenti az egészségesen rugalmas verőerek sima érbelhártyája alatt a kalcium-lerakódást, ezáltal támogatja az érrendszer egészségének megőrzését (KoscielnyGadidalaOrekhov).
Egy fokhagymaport tartalmazó készítmény 4 éven keresztül történő rendszeres fogyasztása segített megőrizni az aorta rugalmasságát a kor előrehaladtával (Breithaupt-Grögler).
A berlini Humboldt Egyetemen végzett randomizált, placebo-kontrollos klinikai vizsgálat eredményei alapján egy fokhagymaporból készült drazsé 4 éven keresztül történő fogyasztása csökkentette az aortákban a zsíros lerakódások (plakkok) növekedését, sőt egyes esetekben enyhe csökkenés is megfigyelhető volt

Mezei zsurló

1. Elősegíti az artériák és a koszorúerek rugalmasságának megőrzését.

2. Magas kovasavtartalma révén hozzájárul a bőr, a haj és a körmök optimális állapotának fenntartásához.

3. Hozzájárul a máj egészséges működéséhez.

 



Hibiszkusz

  • A hibiszkuszvirág-csészelevél vérkeringést támogató hatása részben enyhe vérnyomáscsökkentő hatásával is összefügg.
  • Számos kutatásban kimutatták, hogy a hibiszkuszteával végzett kúra (2-6 héten át napi 1 csésze fogyasztásával) elősegíti a normál vérnyomás fenntartását 
  • Mexikói, nigériai, és svájci kutatók is megfigyelték a hibiszkusztea vérnyomásszabályozó hatását, a gyógyszeres kezelésben nem részesülők csoportjában is, ráadásul náluk a hibiszkusztea eredményesebbnek bizonyult, mint két gyakran alkalmazott vérnyomáscsökkentő (Herrera-Arellano; Nwachukwu; Al-Anbaki). 
  • Iráni kutatók klinikai tanulmányok átfogó elemzésében összesen 390 vizsgálatban résztvevő személy adatait elemezve megállapították, hogy a hibiszkusztea-fogyasztás a már kissé emelkedett, de gyógyszeres kezelést még nem igénylő vérnyomást is képes csökkenteni (Corina). 
  • A hibiszkusztea fogyasztása növeli a vesék nátrium- és a kloridion kiválasztását. Valószínűleg részben ez áll a vérnyomás pozitív irányú változásának hátterében is. A fokozott nátrium- és kloridion kiválasztással együtt a vizelet mennyisége is növekszik 
    Egy nigériai-angol tanulmány szerint 2 órával a hibiszkusztea elfogyasztása után fokozódik a vizeletáramlás, ami hozzájárul a kedvezőbb vérnyomásértékekhez (Abubakar). 
  • Angol kutatók több mint 200 tanulmány átfogó elemzése alapján megállapították, hogy a hibiszkusz pozitív élettani hatásának másik lehetséges oka az angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátlása. Ez az enzim a testfolyadék mennyiségének szabályozásán keresztül befolyásolja a vérnyomást. Az ACE-gátló hatást a hibiszkusz antocián hatóanyagai okozzák. Továbbá a hatást magyarázhatja még a sejtekbe történő kalciumbeáramlás gátlása és az értágító hatás is 
  • Német, angol, iráni, indiai és kínai kutatások is bizonyítják, hogy a hibiszkusz (rozella) antioxidáns hatóanyagai (pl. antocianinok) felelősek az erek, valamint a vese és a máj védelméért
  • Az alacsonyabb koleszterinszint szintén jó hatással van a vérkeringésére. Iráni kutatók klinikai tanulmánya szerint a hibiszkusztea (rozellatea) fogyasztása kedvező irányba változtatja a vér összes koleszterin, az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL koleszterin) és a triglicerid szintjét. Ugyanakkor növeli a „jó koleszterinnek” nevezett nagy sűrűségű lipoprotein (HDL koleszterin) szintjét (Mozaffari-KhosraviGurrola-DiazRiaz).
  • Egy másik iráni klinikai kutatásban az előbbihez hasonló eredményeket értek el 12-18 éves fiatalok esetén is 



Csalánlevél:
Támogatja a szív- és érrendszer egészségét.
Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Útifű maghéj

  • Az útifű maghéj koleszterin- és vérzsírszintre gyakorolt hatását számos kutatásban vizsgálták. Ezek alapján az útifű maghéj rendszeres fogyasztása kedvező irányba befolyásolja az LDL (alacsony sűrűségű lipoprotein) szintet és a vérzsírok szintjét is, miközben növeli a HDL (nagy sűrűségű lipoprotein = "jó koleszterin") szintjét (AndersonBellAndersonDavidsonXiao).
  • Kimutatták, hogy hat hónap rendszeres fogyasztása után a "rossz" (LDL) és a "jó" (HDL) koleszterin aránya még kedvezőbb irányba változott, amennyiben az energiabevitel 12%-át egyszeresen telítetlen zsírsavak jelentették (Jenkinks).
  • Az útifű maghéj koleszterin- és vérzsírszint-csökkentő hatását úgy fejti ki, hogy az epefolyadékkal távozó koleszterin beágyazódik az útifűben nagy mennyiségben lévő poliszacharidokból képződő mátrixba, így a vékonybélen keresztül nem tud visszaszívódni a véráramba (TurleyEverson).
  • Az útifű maghéj maximális hatása akkor jelentkezett, amikor az étkezéssel együtt fogyasztották

    Székletlazító hatás: Az útifű maghéj kedvező irányba befolyásolja a széklet sűrűségét, legyen az túl sűrű vagy túl híg. A hatás annak köszönthető, hogy az útifű maghéj lassítja a gyomorürülést és a bélmozgást (hasfogó hatás) és javítja a széklet állagát úgy, hogy vízoldható rostjai géles állagot képeznek (Washington, Eherer).
    Közérzetjavító hatás: Az optimálistól eltérő emésztés esetén az útifű maghéj fogyasztása az étkezés utáni közérzetet is kedvező irányba befolyásolja (Hotz, Bijkerk, Ford).
    Mikrobiom támogatás: Az útifű maghéj vízben oldódó rostokat tartalmaz, amelyeket bélbaktériumok fermentálnak, így támogatják a jótékony bélmikrobák, például a Bifidobacterium és Lactobacillus fajok szaporodását. Ezek a baktériumok kulcsszerepet játszanak a bélflóra egészségének fenntartásában, és elősegítik az immunrendszer megfelelő működését (Ducati, Wang).
    Rövid láncú zsírsavak (SCFA) termelése: A bélbaktériumok fermentációja során rövid láncú zsírsavak (SCFA-k), például butirát, propionát és acetát termelődnek. Ezek a vegyületek: táplálják a bélhámsejteket, így elősegítik a bél nyálkahártya regenerációját, segítenek a bél pH-jának szabályozásában, ami gátolja a káros baktériumok elszaporodását (Currò, Slavin)
    Bélbarrier funkció támogatása: A mikrobiom támogatás és az SCFA-termelés révén az útifű maghéj segít erősíteni a bélfal integritását. Ez kulcsfontosságú, mert a bélbarrier egészséges szinten tartása fontos tényező az egészségmegőrzés szempontjából (Guarino, Yang, Haskey)
    Anyagcsere szabályozása: A bél mikrobiom és az anyagcsere egészsége szorosan összefügg. Az útifű maghéj: lassítja a szénhidrátok felszívódását, segít az inzulinérzékenység javításában, így hozzájárulhat a vércukorszint stabilizálásához



Vörös szőlő mag:

1. Támogatja az egészséges vérkeringést a vénákban és a hajszálerekben.

2. Hozzájárul a bőr egészséges megjelenéséhez.

3. Támogatja a szív és az érrendszer egészségét és hozzájárul az egészséges vérnyomás fenntartásához.

4. Hozzájárul a sejtek egészséges működéséhez és azok oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
A szőlő magjának és héjának alkalmazásával négyhetes kezelés után csökkenthető volt a trimetilamin-N-oxid szintje a vérben. Erről a vegyületről úgy tartják, hogy fontos az alacsony szinten tartása a szív és érrendszer egészségének megőrzése érdekében (Annunziata).
Egy négyhónapos, kontrollcsoportos vizsgálatban a vörösszőlő magjából és -héjából készült készítménnyel kezelt csoportban a diasztolés és szisztolés vérnyomás, valamint az éhomi vércukorszint is kedvezőbb irányba változott, mint a kontrollcsoportban

 Ginkgo:

-egészséges vérkeringés
1. Elősegíti a memória és a szellemi funkciók megőrzését idős korban.

2. Támogatja a normál vérkeringést az agyban és a perifériás (végtagi) erekben.

3. A perifériás vérkeringés támogatásával hozzájárul a jó halláshoz és látáshoz.



Sziv és erek:

-galagonya virágos hajtásvég
-ginkgolevél
-kurkumagyökér
-articsókalevél
-medvehagymalevél támogatja a szív és az érrendszer egészségét
-C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.*


Pitypang:

Elősegíti a máj és az epehólyag egészséges működését.

2. Támogatja az egészséges zsíremésztést, az étkezés utáni jó közérzetet.

3. Támogatja az egészséges vércukorszint fenntartását.
gyökere nagy mennyiségben tartalmaz inulint. Az olyan oligofruktánok, mint az inulin, táplálékul szolgálnak a bélben lévő kedvező élettani hatású baktériumoknak. Kísérletileg igazolt, hogy a pitypang gyökere fokozza a bifidobaktériumok növekedését 



Zsurló:


Tyúkhúr:

Mikrobiom Max:
gyökere nagy mennyiségben tartalmaz inulint. Az olyan oligofruktánok, mint az inulin, táplálékul szolgálnak a bélben lévő kedvező élettani hatású baktériumoknak. Kísérletileg igazolt, hogy a pitypang gyökere fokozza a bifidobaktériumok növekedését 

Máj egészsége:
Egymás hatását támogató gyógynövényekkel:
Az articsókalevél, a kurkumagyökér, az orvosi rozmaring levél, a pitypang herba és gyökér, valamint a mezei katáng herba és gyökér támogatja a máj egészségét és az epefolyadék normál termelődését.

Máj forte:
Máj egészsége gyógynövénykomplex (articsókalevélkurkumagyökérorvosi rozmaring levél, pitypang herba és gyökér, mezei katáng herba és gyökér).MáriatövisFokhagyma
Bojtorjángyökér

Méregtelenitő komplex:
-Az orvosi rozmaring levele és a kerti kakukkfű herbája támogatja a szervezet méregtelenítő funkcióit.
-A pitypang gyökere és herbája, a borsosmenta-olaj, a mezei zsurló herbája és az orvosi rozmaring levele támogatja a legnagyobb méregtelenítő szervünk, a máj normál működését.
-A köménymagolaj, a borsosmenta-olaj, az orvosi rozmaring levele, a kerti kakukkfű herbája és a pitypang herbája és gyökere támogatja az emésztés egészségét.

Fűzfakéreg  C vitaminnal:

A fűzfa kérge más gyógynövényekhez hasonlóan több speciális anyagot tartalmaz. Ezek között a legjelentősebbek a fenolos összetevők, közülük is leginkább a szalicin. Ez egy összetett molekula, amely a gyomorban szaligeninné és cukorrá bomlik. Ez a szaligenin alakul a szervezetben tovább szalicilsavvá. A fűzfakéreg előnyei:
Mivel a szalicilsav csak a szervezetben alakul ki, ezért nem érintkezik a gyomor és a bél nyálkahártyájával, amelyeket egyébként irritálna.
A szalicilsav kialakulása a szervezetben lassan megy végbe (Csupor).
A szalicinen kívül további speciális anyagok is megtalálhatók a fűzfakéregben. Ilyen például picein, a szalikortin és a tremakulin (Kammerer). A fűzfakéregben ezeken kívül számos polifenol és flavonoid is előfordul

Csalánlevél:

A csalánlevél és a C-vitamin hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:A csalánlevél:Támogatja a szív- és érrendszer egészségét.
Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
A C-vitamin:
Hozzájárul a normál kollagénképződéshez, ezen keresztül a csontozat, a porcok, a fogíny és fogak, valamint a bőr normál állapotának fenntartásához és az immunrendszer egészséges működéséhez.



 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 151
Tegnapi: 177
Heti: 151
Havi: 1 294
Össz.: 19 858

Látogatottság növelés
Oldal: Javallat vitaminok
Vese - © 2008 - 2025 - vese.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »