Galagonya virágos hajtásvég:
2. Hozzájárul a normál vérnyomás fenntartásához.
3. Támogatja a nyugodt közérzetet, elősegíti a kiegyensúlyozott, pihentető alvást.
Fokhagyma:
-Vérlemezke aggregáció csökkentése
Számos kutatásban igazolódott már, hogy a fokhagyma fogyasztása csökkenti az egészségesen rugalmas verőerek sima érbelhártyája alatt a kalcium-lerakódást, ezáltal támogatja az érrendszer egészségének megőrzését (Koscielny, Gadidala, Orekhov).
Egy fokhagymaport tartalmazó készítmény 4 éven keresztül történő rendszeres fogyasztása segített megőrizni az aorta rugalmasságát a kor előrehaladtával (Breithaupt-Grögler).
A berlini Humboldt Egyetemen végzett randomizált, placebo-kontrollos klinikai vizsgálat eredményei alapján egy fokhagymaporból készült drazsé 4 éven keresztül történő fogyasztása csökkentette az aortákban a zsíros lerakódások (plakkok) növekedését, sőt egyes esetekben enyhe csökkenés is megfigyelhető volt
Mezei zsurló
1. Elősegíti az artériák és a koszorúerek rugalmasságának megőrzését.
3. Hozzájárul a máj egészséges működéséhez.
Hibiszkusz
Csalánlevél:
Támogatja a szív- és érrendszer egészségét.
Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
Útifű maghéj
Székletlazító hatás: Az útifű maghéj kedvező irányba befolyásolja a széklet sűrűségét, legyen az túl sűrű vagy túl híg. A hatás annak köszönthető, hogy az útifű maghéj lassítja a gyomorürülést és a bélmozgást (hasfogó hatás) és javítja a széklet állagát úgy, hogy vízoldható rostjai géles állagot képeznek (Washington, Eherer).
Közérzetjavító hatás: Az optimálistól eltérő emésztés esetén az útifű maghéj fogyasztása az étkezés utáni közérzetet is kedvező irányba befolyásolja (Hotz, Bijkerk, Ford).
Mikrobiom támogatás: Az útifű maghéj vízben oldódó rostokat tartalmaz, amelyeket bélbaktériumok fermentálnak, így támogatják a jótékony bélmikrobák, például a Bifidobacterium és Lactobacillus fajok szaporodását. Ezek a baktériumok kulcsszerepet játszanak a bélflóra egészségének fenntartásában, és elősegítik az immunrendszer megfelelő működését (Ducati, Wang).
Rövid láncú zsírsavak (SCFA) termelése: A bélbaktériumok fermentációja során rövid láncú zsírsavak (SCFA-k), például butirát, propionát és acetát termelődnek. Ezek a vegyületek: táplálják a bélhámsejteket, így elősegítik a bél nyálkahártya regenerációját, segítenek a bél pH-jának szabályozásában, ami gátolja a káros baktériumok elszaporodását (Currò, Slavin)
Bélbarrier funkció támogatása: A mikrobiom támogatás és az SCFA-termelés révén az útifű maghéj segít erősíteni a bélfal integritását. Ez kulcsfontosságú, mert a bélbarrier egészséges szinten tartása fontos tényező az egészségmegőrzés szempontjából (Guarino, Yang, Haskey)
Anyagcsere szabályozása: A bél mikrobiom és az anyagcsere egészsége szorosan összefügg. Az útifű maghéj: lassítja a szénhidrátok felszívódását, segít az inzulinérzékenység javításában, így hozzájárulhat a vércukorszint stabilizálásához
1. Támogatja az egészséges vérkeringést a vénákban és a hajszálerekben.
2. Hozzájárul a bőr egészséges megjelenéséhez.
4. Hozzájárul a sejtek egészséges működéséhez és azok oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
A szőlő magjának és héjának alkalmazásával négyhetes kezelés után csökkenthető volt a trimetilamin-N-oxid szintje a vérben. Erről a vegyületről úgy tartják, hogy fontos az alacsony szinten tartása a szív és érrendszer egészségének megőrzése érdekében (Annunziata).
Egy négyhónapos, kontrollcsoportos vizsgálatban a vörösszőlő magjából és -héjából készült készítménnyel kezelt csoportban a diasztolés és szisztolés vérnyomás, valamint az éhomi vércukorszint is kedvezőbb irányba változott, mint a kontrollcsoportban
-egészséges vérkeringés
1. Elősegíti a memória és a szellemi funkciók megőrzését idős korban.
2. Támogatja a normál vérkeringést az agyban és a perifériás (végtagi) erekben.
3. A perifériás vérkeringés támogatásával hozzájárul a jó halláshoz és látáshoz.
Sziv és erek:
-galagonya virágos hajtásvég
-ginkgolevél
-kurkumagyökér
-articsókalevél
-medvehagymalevél támogatja a szív és az érrendszer egészségét
-C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.*
Pitypang:
Elősegíti a máj és az epehólyag egészséges működését.
2. Támogatja az egészséges zsíremésztést, az étkezés utáni jó közérzetet.
Zsurló:
Tyúkhúr:
Mikrobiom Max:
gyökere nagy mennyiségben tartalmaz inulint. Az olyan oligofruktánok, mint az inulin, táplálékul szolgálnak a bélben lévő kedvező élettani hatású baktériumoknak. Kísérletileg igazolt, hogy a pitypang gyökere fokozza a bifidobaktériumok növekedését
Máj egészsége:
Egymás hatását támogató gyógynövényekkel:
Az articsókalevél, a kurkumagyökér, az orvosi rozmaring levél, a pitypang herba és gyökér, valamint a mezei katáng herba és gyökér támogatja a máj egészségét és az epefolyadék normál termelődését.
Máj forte:
Máj egészsége gyógynövénykomplex (articsókalevél, kurkumagyökér, orvosi rozmaring levél, pitypang herba és gyökér, mezei katáng herba és gyökér).MáriatövisFokhagyma
Bojtorjángyökér
Méregtelenitő komplex:
-Az orvosi rozmaring levele és a kerti kakukkfű herbája támogatja a szervezet méregtelenítő funkcióit.
-A pitypang gyökere és herbája, a borsosmenta-olaj, a mezei zsurló herbája és az orvosi rozmaring levele támogatja a legnagyobb méregtelenítő szervünk, a máj normál működését.
-A köménymagolaj, a borsosmenta-olaj, az orvosi rozmaring levele, a kerti kakukkfű herbája és a pitypang herbája és gyökere támogatja az emésztés egészségét.
Fűzfakéreg C vitaminnal:
A fűzfa kérge más gyógynövényekhez hasonlóan több speciális anyagot tartalmaz. Ezek között a legjelentősebbek a fenolos összetevők, közülük is leginkább a szalicin. Ez egy összetett molekula, amely a gyomorban szaligeninné és cukorrá bomlik. Ez a szaligenin alakul a szervezetben tovább szalicilsavvá. A fűzfakéreg előnyei:
Mivel a szalicilsav csak a szervezetben alakul ki, ezért nem érintkezik a gyomor és a bél nyálkahártyájával, amelyeket egyébként irritálna.
A szalicilsav kialakulása a szervezetben lassan megy végbe (Csupor).
A szalicinen kívül további speciális anyagok is megtalálhatók a fűzfakéregben. Ilyen például picein, a szalikortin és a tremakulin (Kammerer). A fűzfakéregben ezeken kívül számos polifenol és flavonoid is előfordul
Csalánlevél:
A csalánlevél és a C-vitamin hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:A csalánlevél:Támogatja a szív- és érrendszer egészségét.
Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
A C-vitamin:
Hozzájárul a normál kollagénképződéshez, ezen keresztül a csontozat, a porcok, a fogíny és fogak, valamint a bőr normál állapotának fenntartásához és az immunrendszer egészséges működéséhez.